About

Me kaikki ansaitsemme arvokkaan muotokuvan

Me kaikki ansaitsemme arvokkaan muotokuvan

Nimeni on José Angel Tabares Blet. Synnyin syrjäisessä kaupungissa nimeltä Cayo Mambí, Holguínin maakunnassa Kuubassa. Lapsuuteni kului sokerimyllyn järjettömän kolinan ja sokeriruo’on tuoksun keskellä. Hyvin nuorena aloin harrastaa vapaapainia huolimatta siitä, että kärsin astmasta. Kun voitin  maakunnan lasten mestaruuden, minut rekrytoitiin EIDE:n urheilukouluun (School for Sports Initiation School) Holguiniin. Sisäoppilaitos oli kotini yli 7 vuotta, kunnes minut valittiin kansalliseen urheilukouluun ESPA:aan, Havannan Playan kaupungin osaan. Olen kasvanut taistelupatjan päällä, tuntenut hien ja taistelutekniikat. Urheilijaelämäni jatkui Havannan yliopistoon asti ja valmistuin taidehistorian kandidaatiksi taiteen ja kirjallisuuden tiedekunnasta, vaikka kaipasinkin opiskelemaan journalismia.

Urheilijaura voi olla hyvin lyhyt, mutta epäilemättä urheilu on edelleen yksi suurimmista rakkauksistani ja kouluni, joka on antanut minulle arvokkaita eväitä ja sinnikkyyttä elämäni polulle. 

Onni ja kohtalo toi minut kaukaiseen Suomeen, jossa olen asunut yli 20 vuotta ja jonka kansalainen olen.  Kuten kaikki muutkin maahanmuuttajat ja Latinalaisen Amerikan maailmankatsomuksen omaavat, olen joutunut kohtaamaan ja voittamaan tämän eksoottisen kansan suuren kulttuurisen ja kielellisen shokin ja miettimään olemassaoloani uudelleen.

Mielen avaaminen kokeilulle, eri ammatteihin tutustuminen ja erilaisissa töissä työskentely voi tehdä elämästä paljon monipuolisempaa ja värikkäämpää. Kaikki työt ovat arvokkaita ja tarpeellisia. Ei ole mitään hävettävää, jos sinun on tehtävä siivoojan, taksinkuljettajan tai rakennustyömiehen työtä. Joka tapauksessa sinun on tehtävä se hyvin ja ammattitaidolla. 

Mikään ei tee ihmisiä onnellisemmaksi kuin se, että saa tehdä mitä haluaa. ”Joka ei rakasta työtään, on työtön, vaikka tekisi sitä koko päivän…” Nämä suuren humoristin Facundo Cabralin sanat ovat viisaita ja viitoittavat askeleitani. On kyse siitä, että jokainen löytää polun, joka on lähempänä hänen sieluaan. Minulle valokuvaajan ammatti ja kuvien tekeminen on yksi suurimmista intohimoistani. Tämä on unelmatyöni. Tämä on työ, jonka sydämeni on valinnut ja jota teen suurella ilolla ja ylpeydellä.

Nykyään jokainen harrastajavalokuvaaja voi ottaa kuvan todellisuudesta vain pitämällä kameraa käsissään ja napsauttamalla. Se on mahtava tunne, kun näkee yksityiskohdat näytöllä – kun tuntee, että otat haltuun jotain, mikä oli aiemmin huomaamaton silmiesi edessä. En halua olla vain valokuvaaja, joka painaa suljinta ja napsauttaa kuvan, vaan halusin oppia lisää valokuvauksen tekniikasta, valaistuksesta, kommunikaatiosta mallien kanssa, kuvan sommittelusta ja rakentamisesta ja koko työnkulusta. Valokuvaus on käsityötä.

Valokuvaajan koulutukseni täydentääkseni opiskelin Multimediaa HEO:n koulussa Helsingissä. Sen jälkeen opiskelin neljä vuotta V.V.I:ssä (Visual Communication Institute) Tampereella, josta valmistuin KIV- ja VAT-tutkinnoilla.

2010-2021. Olen perustanut ja työskennellyt Studio Photostar Oy:ssä ammattivalokuvaajana. Olen erikoistunut muotokuviin, muotikuvauksiin, mainoksiin ja julkisten ja yksityisten tapahtumien kuvaamiseen.  Olen videoleikkeiden tuottaja, kameraoperaattori ja audiovisuaalinen editori. Lisäksi teen graafista a suunnittelu ja markkinointistrategioiden toteuttamista erilaisille sosiaalisille verkostoille. Graafinen raportti on toinen ilmenemismuoto, joka kiehtoo minua eniten.

Olen dokumentoinut erilaisia ​​yhteiskuntapoliittisia, taide-kulttuurisia ja urheilutapahtumia.

Laataa mun Portfolio: